Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Διαβάζω στα “Νέα” ότι ο κ. Παπανδρέου περιμένει προσωπική επίθεση για το σκάνδαλο Siemens και γι’ αυτό καλεί σε εγρήγορση τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Έχουν έτσι τα πράγματα;»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Δυστυχώς υπάρχει μια μεθόδευση από πλευράς Κυβέρνησης, εκφοράς προς τα έξω, επιλεκτικά, ορισμένων προσώπων, πλην εκείνων, τα οποία δεν μπόρεσε ουσιαστικά να συμμαζέψει.»
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έπρεπε να παραπέμψει την υπόθεση στη Βουλή;»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Βέβαια, έπρεπε να έχει ήδη φτάσει στη Βουλή. Έκλεισαν την Βουλή ακριβώς για να μην φτάσουν οι φάκελοι στη Βουλή και μην αρχίσει η εξέταση υπουργών. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί δεν είναι μόνο ένας».
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ποιοι είναι;»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Δεν είναι δουλειά μου να πω ονόματα. Υπάρχει επαναλαμβάνω μια συμπόρευση της εκτελεστικής εξουσίας με τη δικαστική εξουσία. Έχουμε  διατεταγμένη δικαιοσύνη?
O κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κωφεύει?
Το 76% των Ελλήνων σε πρόσφατη δημοσκόπηση, απαντά ότι θα κουκουλωθεί η υπόθεση. Ποιος κουκουλώνει μια τέτοια υπόθεση; Όχι βέβαια η αντιπολίτευση που δεν έχει τίποτα στα χέρια της. Το κουκουλώνει αυτή που έχει την ευθύνη, η εκτελεστική εξουσία.» 
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έκανε αίσθηση η τοποθέτηση, η χθεσινή του κ. Βερελή στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, ότι η ιστορία της Siemens χρησιμοποιείται ως ένα σκοτεινό εργαστήριο επικοινωνιακής λάσπης και απ’ όσα γνωρίζουμε διαχρονικά τα ταμεία των κομμάτων, είπε ο κ. Βερελής, κάπως έτσι γέμιζαν.»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Πράγματι τίθεται ένα θέμα. Σημειώνω ότι τα κόμματα έχουν στον προϋπολογισμό τους, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, ένα χ ποσό. Το χ ποσό όμως δεν αρκεί για την διοικητική λειτουργία τους και κυρίως για τις δαπάνες, τις εκλογικές.»   
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Άρα από κάπου αλλού παίρνουν;»
 
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Άρα από κάπου εισέρχονται.  Σας θυμίζω ότι το 1997 όταν ανέλαβε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Καραμανλής, εγράφη ότι παρέλαβε μαύρη τρύπα 10 δις δρχ. στο κόμμα του. Πως καλύφθηκε; Δεν ζούμε σαφώς σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο. Μπορεί να υπάρχει προηγούμενο σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα δεν είχαμε ένα τέτοιο παρελθόν. Αφού δεν είχαμε, γιατί  αποκτήσαμε ένα τέτοιο παρόν; και πάμε σε ένα μέλλον το οποίο είναι πιο ζοφερό;»